b

Monday, October 3, 2011

pelangi indah bkn seperti kite harapkan..

Hidup ni kite hanye merancang mmg betul tuhan yg tentukan.. Kite hanya ade impian yg tinggi tp xsemua mampu terlaksana klau bkn dgn izinNYA..
1 more...
kite hanye sekadar merancang tuhan yg tentukn... bersabar lah krn sabar mungkin segalanya, diam bkn bererti kalah n mulut yg byk ckp n leser ikut suke bkn kemenangn mutlak seseorg itu..
kesabarn mungkin ade blsan yg indah suatu ari kelak..

amenn..

selamat merenungkannya..

Thursday, April 28, 2011

AL-KISAHKU

Ya salam semua blogger2.. ari ni saya nak share skit citer saya g keje pagi ni...
huh bangun pagi seperti biase macam nak tido balik malas sangat nak bangun tapi gagahkan jua badan aku ni kerana ini ari terakhir saya di tempat kerja...
mula saya berfikir hujan di luar sana sangat lebat macam mane saya mahu gi kerja kerana saya harus berjalan kaki kemudian menuggu bas..
hah buat xpikir je dulu capai tuala terus mandi solat kemudian siap..
nasib saya baik kerana hujan agak renyai2 sudah diluar sana. Terima kasih ya tuhan kerana permudahkan jalan ku, keluar umah. Kemudian terus menuju ke stesyen bas sambil menunggu bas yg tadi nya masuk kemudian 20 minit kemudian keluar semula..
naik bas kemudian duduk di bahagian belakang tapi xbelakang sangat, sangat best kerana tidak ramai orang naik bas waktu ni mungkin dia orang dah naik bas sebelum ini.. bas meluncur laju menuju ke destinasiku.. memberhentikan aku di kala aku menekan loceng di tempat yang hentian yang hampir untuk aku menapak menuju ke office.. dalam aku berjalan2 menyusuri kaki lima longkang kemudian rumput2 hijau yang dibasahi hujan ini kemudian melangkang satu lagi longkang di hadapan sana tetibe sebelah kasut yang aku yang sediaada kat kaki ni telah jatuh dalam longkang la plak.. aduh aku duk kat tepi longkak 2 sambil tengok je keadaan kasut aku di bawa arus ke longkang besar..
DAM IT..
berjalan la aku terhencut2 sambil control ayu tanpa sebelah kasut lagi... sambil pakai payung besar lambang Pejabat Daerah/Tanah Klang ni dan berbaju kurung juga yek.. menyumpah2 je aku sensorang sambil berjalan 2... bile aku perasan orang nampak aku aku tersengih je sensorang... lantak la aku terus je cepat2 jalan terus masuk office terus amik selipar lagi satu baru aku punch kad...
xboleh bala betul tragedi pagi ni tapi saya cool je... hehehe..
ADUHAI..

Wednesday, April 27, 2011

XSABAR MERAIKAN PELANGI YANG SUDAH KELIHATAN

Pinjam entri ALMARIPINK SKIT
(kira ni next entry la k)
Huh ya aku memang xsabar mahu pergi...

Pada sang pelangi ini kerana sinarnya nya itu
Buat aku tersenyum panjang sampai ke telinga
Buat aku rasa bebas mahu terbang tinggi
Buat aku rase mahu melompat tinggi hingga ke awan biru
Ku sangkakan petir yang tiba berserta ujan lebat
Ku rasa tuhan itu xadil tidak sayangkan hambanya
Tapi jangkaan ku meleset kerana timbul pelangi di saat akhir
Di saat hujan gerimis itu
Di sebalik sinar mentari tu...

Wahai manusia jangan kamu cepat menghukum sesuatu sebelum kamu melihat penghujungnya
Tuhan itu MAHA ADIL LAGI BIJAKSANA jadi DIA tau ape yang terbaik buat hambanya..
DIA menguji untuk mengukur tahap kesabaran kamu
Tahap ketaqwaan kamu padanya
Jadi harus kite sabar dan bertaqwa kepadaNYA

Amin terima kasih tuhan kerana kurniakan sang pelangi buat aku buat kami semua...

Sunday, April 24, 2011

ARI YANG PENING + KELAM-KABUT

Pagi Isnin yang cerah sangat tenang cuace di luar sana tapi aku kat dalam opis ni penuh kelam- kabut dengan kerja dah xtau mane 1 aku nak buat sungguh tertekan..
benda ni mungkin disebabkan ade 1 faktor...
hihi aku dh tersalah letak dokumen xtau mane lah aku bubuh sudah 2 minggu aku berikhtiar tapi aku hampir kecewa... (wah ayat xboleh bla)
tapi memang aku sangat tension memikirkannya xcukup dalam bilik aku punggah sampai ke unit lain aku cari xdek jugak..
1st time jadi macam nie dugaan-dugaan makin di hari2 yang terakhir makin masalah datang berkunjung tibe tanpa ku undang...

Photobucket

****HUHU buat K.Ezy (almaripinkezy) huh sangat terlepas kamu dari seksaan neraka ni
tahniah kerana keluar dari sini dan selamat bertugas di tempat baru... saya akan menyusul kemudian menyusun gerak langkah... x sabar rasenya menunggu hari2 itu...

Friday, April 22, 2011

CONTEST BLOG SAYA SMART

huh saya telah join 1 contest lagi nie... saje try mane tau ade rezeki xmenang pun xpe saje suke..
klau korang rase nak join jom la jangan segan-segan k..
ntah aku xtau la blog aku smart ke x terpulang pada Cik Qistina nie nak menilainya...
sekarang saya mahu tag kamu di bawah untuk join contest ini ye...

1. Ayu
2. Ezy
3.Mama Adha
4.Fina

Wednesday, April 20, 2011

CONTEST:INNER ITU SAYA PUNYA


Saya saje je join contest dari MRS.VIP. Hadiah dia dapat inner beb.. ini antara sebab saya suke pakai inner lalala..
Saya suke pakai inner sebab dia mudah,senang dan nampak stylelo juga.. klau macam-macam colour lagi best.. nak buat macam2 style pun boleh , lagi2 pakai dengan shawl ke syria ke nampak up todate je.. inner tu memang patut jadi saya punye... huhuh..



Photobucket

ok saya sekarang mau tag kamu orang untuk masuk contest ini..
sila klik sini

1. Ezy
2. Juju

Sunday, April 17, 2011

SISA-SISA HARI KU DISINI

Salam semua, di pagi Isnin yang cukup indah ini...
hari ni hujan plak pagi2 rase aku dari kul 3 ke 4 pagi tadi huh ikutkan malas je nak g keje tapi ku gagahkan diri demi menghabiskan hari-hari terakhir ku di sini...
makin nak akhir-akhir aku di sini banyak plak benda yang aku kena selesaikan kene bereskan dulu sebelum kaki aku melangkah keluar..
2 aku xkesah sangat tapi makin bersemangat aku nak buat keje yang menimbun ni disaat-saat akhir ntah dari mane semangat 2 datang pn aku tak tau la mungkin seronak sangat nak bla dari sini ni yang jadi macam ni kot...
yang menyampah nye aku dengan dia orang kat sini makin hari2 terakhir ni makin banyak plak cekadak dia orang..
tue la ni la, mengada-ngada sengaja nak menguji kesabaran kita orang yang duk dalam bilik ni.. tak tau la moga tuhan beri kekuatan untuk aku mengakhiri sisa-sisa terakhir aku di sini..

UUPPSS...
lupe nak bagitau hari ni juga aku telah memberikan surat benti aku pada
pihak PTG (Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor) ni tempat yang bayar gaji aku,
kat CC aku yang selama ni banyak mengajar aku jadi sangat penyabar dengan tingkah laku nye dan
pada Admin PDTK(Pejabat Daerah/Tanah Klang)..

stop, ni je ade cite lagi nanti aku story lagi k.. darrr

Photobucket